'Glasbak' van De Jeugd van Tegenwoordig

 • Titel
  • Glasbak
 • Kunstenaars
  • Studio Lernert & Sander, De Jeugd van Tegenwoordig
 • Geproduceerd door
  • Arttenders, Adult
 • In opdracht van
  • Nedvang
 • In samenwerking
  • ismusic, Top Notch

Glasbak is een nummer van de Nederlandse hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig. De spectaculaire videoclip bij dit nummer is ontworpen en geproduceerd door Studio Lernert & Sander. Het nummer is onderdeel van de landelijke reclamecampagne 40 Jaar Glasbak - Lekker Bezig!, bedoeld om een breed publiek te betrekken bij de viering van vier decennia glasrecycling.

In december 2018 lanceerden we een uitgebreide versie van deze campagne met 40 jaar Glasbak - Doe Het Lekker Zelf! in samenwerking met kunstenaar Lieke Janssen.


Image

On set Photo credits: Maarten Le Roy, @adult

Image
Image

kunst + muziek als perfect middel

Het lied Glasbak is een bottom-up strategie als onderdeel van de landelijke reclamecampagne voor 40 Jaar Glasbak - Lekker Bezig! Het wil een jong en divers publiek bereiken door met humor glasrecycling onder de aandacht te brengen. Hiervoor is muziek het ultieme middel.

Door Glasbak als onafhankelijke track uit te brengen, heeft het nummer een authentieke inhoud en organische impact. Het brengt rebelse rappers en glasrecycling samen; geen alledaagse combinatie, maar wel een grappige! Op zijn minst voldoet dit aan de vraag om een jong publiek te bereiken en te binden.

De Jeugd van Tegenwoordig werkte voor de videoclip nauw samen met Studio Lernert & Sander. Glazen flessen en vuilnisbakken staan centraal. Dit wordt gevisualiseerd door een camera die van de ene spectaculaire installatie naar de andere reist, om een perfect getimede 'breuk' van een glazen fles op de grond vast te leggen. Zowel de video als de clip zitten vol humor.

Bekijk de originele videoclip hieronder of klik hier.

Extra dank aan:
Studio Lernert & Sander, Nedvang, Renate van Roosmalen, Adult en Bigguban Media.


ImageImage
Image
Image

'40 jaar Glasbak' wint een Silver award!

De Grand Prix Content Marketing Awards zijn bedoeld om de meest succesvolle contentstrategieën van het jaar te vieren, evenals uitmuntende contentproducties op het gebied van creatie, partnerships en distributie. Op 22 november 2018 kreeg Arttenders een Silver Award in de categorie Not for Profit.

"Een campagne met 100% creativiteit"

De jury vindt '40 Jaar Glasbak - Lekker Bezig!' de tweede meest succesvolle contentstrategie in deze categorie, direct na Gold Award winnaar Yune met hun conversiecampagne voor hersenonderzoek.nl.

De jury over onze inzending: "De opdrachtgever heeft veel lef getoond door via dit bureau kunstenaars de vrije hand te geven. Dit heeft geresulteerd in een campagne met 100% creativiteit en een verscheidenheid aan verrassende communicatie-instrumenten."

De jury vervolgt met:
"De manier waarop de resultaten van deze campagne zijn gedeeld met de jury kan als voorbeeld dienen voor andere cases. We kijken uit naar verdere resultaten en naar hoe de boodschap van deze campagne beklijft in de harten en hoofden van mensen onder de dertig jaar."