Studio Spass voor CIC x Arttenders Art at Work Project

 • Titel
  • Unusual Volume (2017)
 • Ontwerp
  • Arttenders x Studio Spass
 • in opdracht van
  • Cambridge Innovation Center
 • In samenwerking met
  • JLL, Kraaijvanger Architects, CIC Design Team
 • Locatie
  • Groothandelsgebouw, Rotterdam

Wat krijg je als je kunstenaars uitdaagt een complete ruimte te ontwerpen? Samen met Studio Spass hebben we een woonkamer ontworpen met een urban jungle thema. Deze ruimte bevindt zich in de tweede vleugel van CIC Rotterdam. Dit ontwerp is het laatste werk in onze reeks site-specific interventies voor het CIC x Arttenders Art at Work Project. Studio Spass transformeerde de woonkamer in een abstracte tuin met gedurfde kleuren en vormen.

Image


Image
Photo credits: Pim Top

Studio Spass x Art at Work

Studio Spass is een Rotterdams bureau dat in 2008 is opgericht door Jaron Korvinus en Daan Mens. De studio creëert visuele identiteiten, campagnes en installaties en heeft een direct herkenbare visuele taal die veel verder gaat dan de conventionele perceptie van ruimte, kleur en vorm. Door te spelen met de vormen van de objecten in combinatie met hard-edge esthetiek, bewijst Studio Spass dat design leuk kan en mag zijn.

Voor het Art at Work Project werden zij uitgedaagd een eigentijdse interpretatie van een urban jungle voor te stellen. Brekend met de gebruikelijke associatie met flora en fauna hebben de kunstenaars de woonkamer omgetoverd tot een abstracte tuin. De inspiratie kwam van het citaat van Burle Marx: "Een tuin is een complex van esthetische en plastische bedoelingen; en de plant is voor een kunstenaar niet alleen een plant - zeldzaam, ongewoon, gewoon of gedoemd te verdwijnen, maar ook een kleur, een vorm".

Studio Spass creëerde een abstracte interpretatie van de skyline van de stad en gebruikte die als patroon voor de muren, die niet met behang maar met op maat gemaakt bedrukt tapijt werden bedekt! De combinatie van op maat gemaakt en bestaand meubilair creëert intieme ruimtes en benadrukt de organische vormen van de 'sculpturen'. Hun keuze voor gedurfde kleuren zorgt ervoor dat alle elementen samenwerken, waardoor een esthetische en harmonische compositie in de ruimte ontstaat.

over het Art at Work Project

Het Art at Work Project bestaat uit een serie creatieve ruimtes in de CIC kantoren in Rotterdam. Deze ruimtes worden door verschillende kunstenaars in samenwerking met Arttenders aangepast door middel van verschillende vormen van toegepaste kunst. Hierdoor ontstaan meeslepende en inspirerende ruimtes, waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, werken en socializen. Vind meer beelden en deel je ervaring op social media met #cicxarttenders en #artatworkproject

Overview van het Art at Work Project

Image
Image

Image
Image


Image
Photo credits: Pim Top