Arttenders Gemeente Almere Beleving Spooronderdoorgangen Almere Buiten Centrum

Call for interest:
Almere Buiten Station
[call closed]

internNews

Arttenders Gemeente Almere Beleving Spooronderdoorgangen Almere Buiten Centrum

[For English, see below] Gezocht: creatief talent met een hart voor Almere! Arttenders is door Gemeente Almere gevraagd om station Almere Buiten op de kaart te zetten door de verbijzondering van twee spooronderdoorgangen. En daarvoor zoeken we misschien wel jou! Wil jij meewerken aan de ontwikkeling van een concept? Laat je horen via de Call for Interest!

De interventie bij station Almere Buiten past in de plannen van de gemeente om van Almere Buiten Centrum een aantrekkelijke bestemming te maken voor zowel bewoners, bezoekers als reizigers. Samen met twee kunstenaars, ontwerpers en/of makers zullen wij twee unieke concepten uitwerken voor de spooronderdoorgangen. Een van deze concepten wordt vervolgens geselecteerd voor implementatie.

Het toegepaste kunstwerk zal zowel functionele als esthetische doelen dienen en gaat dus een stuk verder dan een schildering of het neerzetten van een object. Niet alleen krijgt de buurt een eyecatcher, tegelijk worden vragen rond veiligheid, verlichting, verblijfskwaliteit en het tegengaan van zwerffietsen op eigenzinnige wijze beantwoord. Daarnaast vormt het kunstwerk straks een welkom gebaar en legt het de verbinding tussen beide bruisende zijden van het station en de wijk.

Call for Interest

We willen lokaal talent in de spotlight zetten, daarom is Arttenders op zoek naar creatieven met een hart voor de stad! Ben jij het veelbelovend ontwerptalent dat we zoeken? Liggen je roots in Almere, woon of werk je er? En ben jij beschikbaar voor het ontwerptraject tussen 4 januari en 4 februari 2021? Surf dan naar www.arttenders.com/StationAlmereBuiten en dien je kandidatuur in.

De oproep is nu gesloten.

Arttenders Gemeente Almere Beleving Spooronderdoorgangen Almere Buiten Centrum

[English]

Wanted: creative talent with roots in Almere! Arttenders was asked to draw attention to the Almere Buiten train station by upgrading two railroad underpasses that connect two parts of this lively neighborhood. And we might be looking for you! Would you like to participate in the development of a concept? Respond to our Call for Interest!

This intervention fits in with the municipality’s plans to turn Almere Buiten Centrum into an attractive destination for residents, visitors and travelers. Together with two artists and/or designers we will develop two unique concepts for Beleving Spooronderdoorgangen Almere Buiten Centrum! One of both ideas will be permanently implemented in the public space in the end.

While creating an eyecatcher, Arttenders’ approach also meets many functional requirements concerning safety, lighting, quality of stay and the prevention of stray bikes. In addition, the applied artwork has a connecting function, because there is a lot happening on both sides of the station! The railroad underpasses are dealt with both practically and aesthetically so that added value is created for their use and the experience of Almere Buiten Centrum.

Call for Interest

We want to put local talent in the spotlight! That’s why we began the search for two artists and/or makers who want to seize this opportunity to each come up with a concept for Beleving Spooronderdoorgangen Almere Buiten Centrum! Are you the promising design talent we are looking for? Are your roots in Almere? Do you live or work there? And are you available for the design trajectory between January 4 and February 4, 2021? Surf to www.arttenders.com/StationAlmereBuiten and submit your application.

The call is now closed.