Arttenders als partner sociale duurzaamheid in aanbesteding Heijmans

Siobhan BurgerNews

Arttenders richt zich als social designer altijd op de menselijke maat en het gebruik van ruimtelijke plannen. Steeds vaker is dit ook een harde eis in aanbestedingen. Want hoe creëer je een community op een nieuwbouwlocatie? Hoe betrek je bewoners wanneer deze er nog niet zijn? En hoe kan je inspraak en co-creatie waarborgen zodat ook nieuwe bewoners eigenaarschap voelen over hun woonomgeving.

Deze vragen staan centraal in de samenwerking tussen Arttenders en het Heijmans conceptontwikkelteam voor een aankomende aanbesteding. Omdat de aanbesteding zelf natuurlijk nog top secret is mogen wij nog niets vertellen over het conceptteam en de aanbesteding zelf. Maar wij zijn natuurlijk super trots om de sociale duurzaamheid te mogen bevragen én een participatieaanpak te formuleren in dit team.

To be continued…