Arttenders social designer vacancy

Vacature: Social Designer

internNews

The Splash © Amber Leijen voor Arttenders x Cindy Bakker

Arttenders zoekt een
Social designer met projectmanagement skills
32 uur per week

[Dutch only]

Over jou
Jij bent een social designer met passie voor de gebouwde omgeving. Je ziet waar je ook bent kansen om de wereld mooier en leefbaarder te maken. Als we met ons ontwerpteam een idee uitwerken zie jij direct technische implicaties, red flags en materialisatie voor je en ben je in staat deze te vertalen naar een visueel voorstel waar onze opdrachtgever van van zijn stoel valt. In het ontwerpproces, altijd in co-creatie met stakeholders en kunstenaars, vind je het oké om niet de creatieve lead te hebben en kun je goed tegenstrijdige meningen en belangen managen. Jij vindt het juist uitdagend om als spin in het web ideeën te vertalen naar een implementeerbaar ontwerp. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het op de rit houden van budget, planning, creatieve en technische kaders en werk je nauw samen met het Arttenders team, de opdrachtgever en leveranciers. Als je collega’s bij jou aankloppen voor een technische uitwerking, plattegronden of een 3D visualisatie zet jij hier ook graag je tanden in. In deze functie komen creativiteit en technisch inzicht samen in de meest uiteenlopende projecten: van interieurs tot speeltuinen, van torens tot interactieve websites.

 

Over ons
Arttenders is een social design agency op het snijvlak van stedelijke ontwikkeling en kunst.
Als social designer brengen wij middels ontwerpend onderzoek belangen van verschillende stakeholders bij elkaar om met elkaar een mooiere leefomgeving te creëren, in ons geval altijd met een unieke beleving als uitkomst. Wij verbinden in ons ontwerpproces verschillende (stedenbouwkundige) thema’s zoals welzijn, sport, veiligheid, duurzaamheid, klimaataanpassing en landschapsarchitectuur met elkaar en de eindgebruiker. Zo creëren wij middels cocreatie een visuele aantrekkelijke én functionele leefomgeving met internationale allure. Arttenders is de strategische en creatieve lead in al deze projecten, waarbij wij nauw samenwerken met kunstenaars en experts als onderdeel van ons conceptteam.

 

Wat ga je doen?
Jouw takenpakket bestaat uit een creatieve mix van productionele en projectmanagement-werkzaamheden op strategisch én uitvoerend niveau.

 • Meeschrijven aan pitches, strategieën en projectplannen
 • Als social designer projecten managen van idee tot uitvoer
 • Begeleiden productie van onze uiteenlopende projecten, van speeltuin tot AR-project
 • Het aansturen van leveranciers
 • Meedenken met het concept team vanuit technische kaders
 • Bouwen aan het merk Arttenders en onze positionering

 

Wie ben jij?
Onze werkzaamheden passen niet in een hokje. Wij zoeken daarom een veelzijdige go-getter met minimaal de volgende competenties: 

 • 3-5 jaar werkervaring als ontwerper of projectmanager
 • Academische of HBO- opleiding op het gebied van stedenbouw, (interieur)architectuur of industrieel ontwerpen
 • Gevoel voor esthetiek
 • Kennis van CAD en 3D modelling software
 • Niet bang voor een stevige vergunningsaanvraag, technische tekening of lastige opdrachtgever
 • Flexibel, zelfstandig, proactief en assertief; je staat sterk in je schoenen
 • ‘Work hard, play hard’-mentaliteit
 • Skills uit onverwachte hoek, grafische en/of taalkundige skills zijn een pré!

 

Wat bieden wij?

 • Een klein, interdisciplinair kernteam met een kantoor in Rotterdam, Oude Noorden
 • Een informele sfeer met volop ruimte voor initiatief, samenwerking en overleg
 • Een stroom aan innovatieve projecten waarbij we samen het wiel uitvinden
 • We zijn een start-up in volle groei, met corresponderende arbeidsvoorwaarden en de kans om met ons mee te groeien

 

Geïnteresseerd?
Stuur je CV en motivatie voor vrijdag 23 juli 2021 naar Siobhan Burger, siobhan@arttenders.com onder vermelding van ‘Vacature Social Designer’. De selectieprocedure bestaat uit drie ronden: een voorselectie op basis van CV en motivatie, een assessment en een selectiegesprek. Voor vragen kun je Siobhan bereiken via 06 18224097.