Social Design Stagiair

Vacature Social Design Stagiair

internNews

Social Design Stagiair

Arttenders zoekt per begin februari
Social Design Stagiair
32 uur per week
[Dutch only]

Over jou

Jij bent een social designerin the making’ met passie voor de gebouwde omgeving. Je ziet waar je ook bent, kansen om de wereld mooier en leefbaarder te maken. Als we met ons ontwerpteam een idee uitwerken vind jij het leuk om je te verdiepen in de gebruiker, de omgeving en praktisch kaders. Jij kan out-of-the-box denken in het ontwerpproces, wat bij ons altijd plaatsvindt in co-creatie met stakeholders en kunstenaars. Hierbij leer je goed rekening te houden met tegenstrijdige meningen en belangen. Jij vindt het uitdagend om als spin in het web te helpen om ideeën te vertalen naar een implementeerbaar ontwerp en snapt dat dit niet alleen een creatief proces is, maar ook achter de schermen het verzorgen van stakeholdermanagement en participatietrajecten. Jij bent nauw betrokken bij het op de rit houden van budget, planning en technische kaders en werkt nauw samen met het Arttenders team. Jij snapt dat een ontwerpproces een team effort is waarbij grote gebaren en praktische details samenkomen. Als je collega’s bij jou aankloppen voor een technische uitwerking, plattegronden of een visualisatie zet jij hier graag je tanden in. In deze functie komen creativiteit en technisch inzicht samen in de meest uiteenlopende projecten: van gebiedsvisies en torens, interieurs tot speeltuinen, en participatiestrategieën tot interactieve websites.

Over ons

Arttenders is een social design agency op het snijvlak van stedelijke ontwikkeling, maatschappelijke ontwikkeling en kunst. Als social designer brengen wij middels ontwerpend onderzoek belangen van verschillende stakeholders bij elkaar om met elkaar een mooiere leefomgeving te creëren. Wij werken als team aan onderzoek, strategie en ontwerp, maar zijn ook in de lead in de productie en uitvoer van onze ontwerpen. Wij verbinden in ons ontwerpproces verschillende (stedenbouwkundige) thema’s zoals welzijn, sport, veiligheid, duurzaamheid, klimaat en landschapsarchitectuur met elkaar en de eindgebruiker. Zo creëren wij middels co-creatie een visuele aantrekkelijke én functionele leefomgeving met internationale allure. Arttenders is de strategische en creatieve lead in al deze projecten, waarbij wij nauw samenwerken met kunstenaars en experts als onderdeel van ons conceptteam. 

Wat ga je doen?

Jouw takenpakket bestaat uit een creatieve mix van productionele en projectmanagement-werkzaamheden op strategisch én uitvoerend niveau:

 • Meeschrijven aan strategieën en projectplannen;
 • Als social designer projecten ondersteunen van idee tot uitvoer;
 • Productie ondersteunen van onze uiteenlopende projecten, van speeltuin tot AR-project;
 • Contact met leveranciers;
 • Samenwerken met het concept team. 
 • Een verbintenis van minimaal 4 dagen per week gedurende ten minste drie maanden, vanaf februari;

Wie ben jij?

Onze werkzaamheden passen niet in een hokje. Wij zoeken daarom een veelzijdige go-getter met de volgende competenties:

 • BA/MA student op het gebied van stedenbouw, (interieur)architectuur, industrieel ontwerpen, Ruimtelijke ordening en planologie met interesse in het sociale aspect; 
 • Gevoel voor esthetiek;
 • Niet bang voor een stevige vergunningsaanvraag, technische tekening of lastige opdrachtgever;
 • Flexibel, zelfstandig, proactief en assertief;
 • ‘Work hard, play hard’-mentaliteit;
 • Skills uit onverwachte hoek, grafische en/of taalkundige skills zijn een pré;
 • Kennis van CAD en 3D modelling software is een pré.

Wat bieden wij?

 • Een klein, interdisciplinair kernteam met een kantoor in Rotterdam, Oude Noorden.
 • Een informele, laagdrempelige en gezellige sfeer met volop gezelligheid ruimte voor initiatief, samenwerking en overleg.
 • Een stroom aan unieke projecten waarbij we als pioniers samen het wiel uitvinden.
 • Een minimale stage vergoeding.

Geïnteresseerd?

Stuur voor 15 januari  2022 je CV, portfolio en korte motivatie naar amber@arttenders.com, met als onderwerp ‘Social Design Stage’.